Γιορτάζουν
Ξεφυλλίστε το νέο μας κατάλογο κάνοντας κλικ στο εξώφυλλο

Προσωπικά δεδομένα – Πολιτική για τα cookies

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ευρύτερα γνωστός με τον όρο GDPR (General Data Protection Regulation - EE 2016/679), τέθηκε σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018 και αφορά όσες εταιρείες τηρούν βάσεις δεδομένων με προσωπικά στοιχεία πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» φροντίζουμε να τηρούμε όλους τους κανόνες απορρήτου και ασφάλειας για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας παραχωρείτε για την παροχή επιλεγμένων υπηρεσιών. Αυτές αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη διακίνηση και αποστολή διδακτικού υλικού, ενημερωτικών εντύπων (π.χ. newsletters) και προσκλήσεων σε εκδηλώσεις (και άλλα συναφή) ηλεκτρονικά μέσω e-mail ή μέσω ταχυδρομείου, ταχυμεταφορών (courier) και εταιρειών μεταφοράς δεμάτων, τηλεφωνικών μηνυμάτων (SMS) ή με απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, διατηρείτε το δικαίωμα επικαιροποίησης των προσωπικών σας δεδομένων, καθώς και να ζητήσετε τη διόρθωση, τροποποίηση ή διαγραφή των στοιχείων σας, αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με το αίτημά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση unsubscribe@karabatos.gr για την εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.»

Σε περίπτωση που δεν αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα, θεωρούμε ότι έχουμε τη συναίνεση-εξουσιοδότησή σας, για να εξακολουθούμε να διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα και να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Η παρούσα σύμβαση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καλύπτει όλα τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών που συλλέγει η ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια επίσκεψης και χρήσης των υπηρεσιών της. Η παρούσα σύμβαση καλύπτει επίσης τις προϋποθέσεις συλλογής, επεξεργασίας και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών από την εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» προς τις τυχόν συνδεδεμένες εταιρίες με αυτό. Η παρούσα σύμβαση δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τη σχέση μεταξύ των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών του www.karabatos.gr και οποιωνδήποτε υπηρεσιών που δεν υπόκεινται στον έλεγχο ή/ και την ιδιοκτησία του www.karabatos.gr

Δεδομένης της φύσης και του όγκου του Διαδικτύου η εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» δεν ευθύνεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, για οποιαδήποτε μορφής ζημία υποστεί ο επισκέπτης/ χρήστης των σελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων του wwwkarabatos.gr στις οποίες προβαίνει με δική του πρωτοβουλία και με τη γνώση των όρων του παρόντος.

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Η εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» συλλέγει προσωπικά δεδομένα:

  • όταν ο επισκέπτης/ χρήστης εγγράφεται στις υπηρεσίες του www.karabatos.gr
  • όταν χρησιμοποιεί τα προϊόντα η/ και τις υπηρεσίες του και
  • όταν επισκέπτεται τις σελίδες του η/ και εισέρχεται στα προωθητικά/ διαφημιστικά προγράμματά του

Η εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» χρησιμοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών/ μελών για τρεις γενικούς λόγους:

  • Την ενημερωτική υποστήριξη των πελατών/ χρηστών του www.karabatos.gr και την επιλογή του περιεχομένου που τους προσφέρει, ούτως ώστε να είναι συναφές με τις γενικές τους προτιμήσεις.
  • Την ικανοποίηση των εκάστοτε απαιτήσεων των πελατών/ χρηστών του σχετικά με τις υπηρεσίες που διατίθενται από και μέσω αυτού.
  • Την ενημέρωση τους σχετικά με νέες προσφορές υπηρεσιών και προϊόντων.

ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Στην ισχύουσα μορφή του ο Κανονισμός περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θέτει μια απαράβατη προϋπόθεση για τη χρήση των δεδομένων και των metadata των ηλεκτρονικών επικοινωνιών των χρηστών: τη ρητή συγκατάθεση του χρήστη για την αξιοποίηση των πληροφοριών για έναν συγκεκριμένο δηλωμένο σκοπό.

Η εταιρεία «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» δεσμεύεται να μην προβεί σε πώληση, ενοικίαση ή καθ’ οποιονδήποτε τρόπο δημοσίευση ή/ και κοινοποίηση των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών του www.karabatos.gr σε κανένα τρίτο φορέα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, παρά μόνο εφόσον:

  • Η ικανοποίηση του αιτήματος αγοράς ενός προϊόντος απαιτεί την μεταφορά των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών του www.karabatos.gr στην εταιρεία «ΧΟΥΜΠΕΡ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε.»
  • Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών του www.karabatops.gr απαιτεί την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών του www.hueber-hellas.gr.
  • Έχει τη ρητή συγκατάθεση των επισκεπτών/ χρηστών/ μελών για τη διοχέτευση προσωπικών δεδομένων.
  • Επιτάσσεται λόγω συμμόρφωσης με τις σχετικές διατάξεις του νόμου και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Cookies

Το www.karabatos.gr μπορεί να χρησιμοποιεί cookies για την αναγνώριση του επισκέπτη/ χρήστη ορισμένων υπηρεσιών και σελίδων του www.karabatos.gr. Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο κάθε επισκέπτη/ χρήστη και δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του. Χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη/ χρήστη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του www.karabatos.gr και για στατιστικούς λόγους προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες του www.karabatos.gr είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. Ο επισκέπτης/ χρήστης του www.karabatos.gr μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή (browser) του κατά τέτοιο τρόπο ώστε να τον προειδοποιεί για τη χρήση των cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες του www.karabatos.gr, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/ χρήστης των συγκεκριμένων υπηρεσιών και σελίδων του www.karabatos.gr δεν επιθυμεί τη χρήση cookies για την αναγνώριση του δεν μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

ΔΕΣΜΟΙ (LINKS) ΠΡΟΣ ΑΛΛΑ SITES

Το www.karabatos.gr μπορεί να περιλαμβάνει links (“δεσμούς”) προς άλλους δικτυακούς τόπους (sites) τα οποία δεν ελέγχονται από το ίδιο αλλά από τους τρίτους φορείς (φυσικά ή νομικά πρόσωπα). Σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» για τους Όρους Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων των επισκεπτών/ χρηστών τους οποίους οι φορείς αυτοί ακολουθούν.

IP ADDRESSES

Η διεύθυνση IP μέσω της οποίας ο Η/Υ του επισκέπτη/ χρήστη έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια στο www.karabatos.gr διατηρείται για τεχνικούς λόγους και αξιοποιείται αποκλειστικά και μόνο για τη συγκέντρωση στοιχείων και εφαρμογή δικλείδων ασφαλείας.

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/ χρήστη των υπηρεσιών του www.karabatos.gr υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997) για την προστασία του ατόμου και την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46ΕΚ και 97/66ΕΚ). Οι παρόντες όροι διατυπώνονται λαμβανομένων υπόψη τόσο της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας και ειδικότερα του Διαδικτύου όσο και του υπάρχοντος - αν και μη πλήρως ανεπτυγμένου – πλέγματος νομικών ρυθμίσεων σχετικά με τα ζητήματα αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιαδήποτε ενδεχόμενη σχετική ρύθμιση θα αποτελέσει αντικείμενο του παρόντος τμήματος. Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία «ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ε.Π.Ε.» διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των όρων προστασίας των προσωπικών δεδομένων κατόπιν ενημέρωσης των επισκεπτών/ χρηστών και μέσα στο υπάρχον η και ενδεχόμενο νομικό πλαίσιο. Εάν κάποιος επισκέπτης/ χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του www.karabatos.gr.

Top